Cases

Nyheder

Kamilla tør leve livet og drømme igen

Et liv fyldt med angst, ADHD og autisme har gjort skoletiden og sociale relationer til en udfordring for Kamilla Vestergaard Madsen. Kedelige og ensomme timer på pigeværelset har i flere år været en larmende realitet, men nu er den onde cirkel brudt og ambitionerne, troen og drømmene om et godt liv vendt tilbage.

Efter nogle hårde år i folkeskolen var Kamilla Vestergaard Madsen fast besluttet på at finde et job. Den skoletrætte pige vidste bare ikke hvordan, indtil hun mødte projektet Knæk koden til en workshop i Spinderihallerne.

– Knæk koden gav mig troen på, at der også var et job til mig. De lærte mig at lave et CV og skrive en ansøgning. De lyttede til mig og mine drømme og matchede mig med et job hos Upcomers i Vejle, hvor jeg skal være med til at bygge et miljø op for kreative mennesker. Det er spændende, fortæller Kamilla Vestergaard Madsen, mens hun er i fuld gang med at spartle huller i et af de lokaler, der skal forvandles til et kreativt paradis for ildsjæle med krøllede idéer og skabertrang inden for discipliner som hækling, maling, syning, brodering og upcycling.

Upcomers_0019

Nyt succesfuldt kapitel skrives

Kamilla Vestergaard Madsen elsker bøger. Hun forelsker sig lynhurtigt i forfatternes fortryllende universer, som hun lader sig inspirere af, når hun med sin kreativitet selv skriver og bygger sine fantasifulde historier op. Efter at hun overvandt sig selv og søgte hjælp hos Knæk koden, er hun nu klar til at skrive næste kapitel i sit eget liv.

– Det var meget grænseoverskridende at søge hjælp. Bare det at komme ud ad døren prikkede helt vildt til min angst og gjorde forbandet ondt. Jeg var bange for at få et anfald, men jeg har undervejs lært, at det ikke er farligt, og jeg har virkelig fået livet tilbage, fordi jeg turde tage styringen og springet ud på arbejdsmarkedet, forklarer Kamilla Vestergaard Madsen.

Upcomers_0060

Her føler jeg mig normal

Hun glæder sig over at være landet i en kreativ verden, og selvom hun langt fra er 100 meter mester med en hammer og skruetrækker, er Kamilla Vestergaard Madsen ikke bange for at tage fat, når der skal spartles huller, vaskes vægge, ryddes op i reolerne, males eller samles møbler til det nye kreative miljø på Sønderbrogade i Vejle.

– Det føles virkeligt godt at lave noget og bruge mine hænder. At være sammen med ”rigtige” menneske og mærke fællesskabet. At gøre en forskel og lære, hvordan man opfører sig på en arbejdsplads. Jobbet hos Upcomers giver mig lyst til livet og mod på nye udfordringer. Her føler jeg mig lidt normal, selvom alt nok ikke er helt vildt normalt her, hvis man sammenligner det med et job i en bank, siger Kamilla Vestergaard Madsen med et stort smil.

Upcomers_0013

Hos Upcomers er socialt ansvar en selvfølge

Hos Upcomers har indehaver Junette Bay et stort, bankende hjerte for mennesker, der trænger til et kærligt skub i den rigtige retning. Hun har altid haft praktikanter, fritidsjobbere og som selvstændig erhvervsdrivende hjulpet folk tilbage til et arbejdsliv med mening.

– Jeg synes, det er fantastisk, at Upcomers kan tage et socialt ansvar og hjælpe en dygtig og sød pige som Kamilla med at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Danske virksomheder higer efter arbejdskraft, og det er vigtigt, at vi ikke overser de ressourcer, Kamilla og alle de mange andre unge mennesker har, mener Junette Bay, der glæder sig over at have fået Kamilla Vestergaard Madsen under sine vinger.

– Upcomers og Kamilla er et rigtigt godt match, hvor hendes kompetencer og stærke sider kommer til sin ret. Hun knokler virkelig løs, og jeg er glad for, at hun er her til at hjælpe med opbygningen af det nye kreative univers, understreger Junette Bay, mens hun glæder sig over, at jobbet hos Upcomers er med til at kickstarte Kamilla Vestergaard Madsens nye drømme.

– Jeg er virkelig glad for at være omfavnet af Junettes og Upcomers varme, venlige og kreative sjæl. Her lærer jeg, at jeg kan, hvad jeg vil. Det er sjovt, fedt og lærerigt. Jeg drømmer om en dag at arbejde med noget inden for psykologi. Jeg kan ikke tage den normale uddannelse, men Knæk koden og jobbet hos Upcomers har givet mig troen på, at jeg kan trodse min angst, ADHD og autisme og finde en vej, der opfylder mine drømme og giver mig et arbejdsliv med mening, glæde og livskvalitet.

Bliv klogere på projektet Knæk koden

I en tid hvor danske virksomheder søger nye medarbejdere som aldrig før, er der arbejdskraft, vi overser. Projektet Knæk koden vil gøre vejen til arbejdskraft lettere for virksomhederne og hjælpe unge, der mangler rollemodeller og netværk, med at få et fritidsjob og finde fodfæste på arbejdsmarkedet. De unge udgør en uudnyttet ressource, og arbejdsgiverne kan frigive tid til andre vigtige opgaver ved at uddelegere simplere opgaver til unge fritidsjobbere.

Den A.P. Møllerske Støttefond støtter projektet med 4,2 mio. kr.